Ting å gjøre

Har du litt tid til overs så kan Rogaland by på mange perler!

For den turglade

Jærstrendene

Jærstrendene er 7 mil lange. Jæren friluftsråd (JF) har tilrettelagt ca. 2,5 mil av disse for turgåing og naturopplevelse.

Jærstrendene består av rullestein- sanddyner og sandstrender. Landskapet er spesielt både i nasjonal og internasjonal sammenheng. Store deler av kyststrekningen fra Tungenes i nord til Eigesrund grense inngår i Jærstrendenes landskapsvernområde.

Mer informasjon.

Månafossen

Månafossen er blant fylkets vakreste og mektigste fossefall. Fra parkeringsplassen går en til fots på sør- østsiden av elva. Stien opp til Månafossen kan til dels være bratt og ulent. Flere steder er det satt opp trapper og kjettinger til å holde seg i på de bratteste bergene. Fra stien får en utsyn over Månafossen som har et fall på 92 meter, og er en av Rogalands største turistattraksjoner.

Mer informasjon.

Dalsnuten

Fra toppen av Dalsnuten (323 moh) har du en fantastisk utsikt.

Mer informasjon.

Preikestolen

Preikestolen er en av Rogalands best besøkte attraksjoner – og et av landets mest spektakulære fotomotiver. I 2011 ble Preikestolen kåret til et av verdens mest spektakulære utsiktspunkter av både CNN og Lonely Planet.

Mer informasjon.

Kjerag & Kjeragbolten

Kjerag er majesteten i Lysefjorden – et fjellmassiv som rager over 1.000 meter over fjorden. Den glattslipte fjellveggen ligger på sørsiden av fjorden – helt innerst. De loddrette fjellsidene er isens verk og mangelen på vanntilførsel fra Kjerag-platået har medført at erosjon ikke har påvirket fjellsidene siden istiden.

Mer informasjon.

Kultur

Gamle Stavanger

Gamle Stavanger, eller Straen som området også kalles, er Nord-Europas best bevarte trehusbebyggelse.

Det er den eldre bebyggelsen i skråningen vest av Vågen i Stavanger, som i dag omfattes av begrepet. I tall utgjør dette 173 vernede og restaurerte trehus som ble oppført på slutten av 1700- og i løpet av 1800-tallet.

De fleste husene er hvitmalte, men byr på variasjon i størrelse, stil og utforming. Husene er plassert på tomtene slik husbyggerne og eierne syntes det passet best.

Mer informasjon.

Norsk oljemuseum

Norsk Oljemuseum i Stavanger er et moderne, interaktivt museum hvor du kan oppleve hvordan olje og gass ble til for millioner av år siden, hvordan petroleum blir funnet og produsert og hva disse ressursene brukes til. Ved presentasjon av originale gjenstander, modeller, film og interaktive utstillinger formidles historien om oljevirksomheten på norsk kontinentalsokkel. Museet gir også innsikt i teknologiutviklingen innen olje- og gassindustrien og hvordan denne næringen har påvirket det norske samfunnet.

Mer informasjon.

jernaldergården

På Jernaldergården blir du møtt av husfruen og gardens folk, og er du heldig får du smake på husfruens ferske hellekaker som er stekt på glørne. Det gir en underlig følelse å sitte slik og vite at rundt akkurat dette ildstedet satt en familie for 1500 år siden!
Vårt nye besøkssenter inneholder kafé, utstilling og toalett og er åpen i gårdens åpningstider.

Mer informasjon.

arkeologisk museum

Museets utstillinger og andre aktiviteter gir kunnskap og forståelse for forhistoriens mennesker og samspillet mellom mennesket og naturen. Det er også viktig for oss å legge til rette for refleksjon omkring forholdet vi har til fortiden, og vi ønsker at de som kommer på besøk til oss skal oppleve et møte med et menneske fra fortida.

Shopping

Kvadrat

Kvadrat er et av de største kjøpesentrene i Norge både målt i omsetning og i areal. Du finner 170 butikker fordelt på ulike bransjer, hvorav klær/sko/mote er den største enkeltbransjen med rundt 60 butikker.

Mer informasjon.

Amfi Ålgård

Flere butikker i direkte nærhet til Skurve.

Mer informasjon.

Norwegian Outlet

På Norwegian Outlet finner du bare kjente merkevarer i egne butikker. Og det beste er at du får 30 til 70 prosent rabatt på alt!  Alltid! Her finner du fashion, outdoor, sko, barneklær og til og med kjøkkenutstyr og bøker. Butikkene tilbyr en spennende miks av produkter fra aktuell sesong, neste års vareprøver, egne outletprodukter og produkter fra fjorårets sesong.

Mer informasjon.

Stavanger Sentrum

Sett deg ned på en av de mange serveringsstedene langs Vågen og fiskepiren, eller beveg deg innover i gatene for kjente og ikke fullt så kjente butikker!

Mer informasjon.

Langgata

I langgata i Sandnes boner det alltid med liv! Besøk en av de mange nisjebutikkene eller slå deg ned på en kafè eller restaurant!

Mer informasjon.

Underholdning

SF Kino Sandnes
SF Kino Stavanger
rogaland Teater (stavanger)